Menu

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

De ‘Aanmoedigings Cirkels’ bij borstvoeding

Ondersteuning van Borstvoeding’ laat een mogelijke invloed op de beslissing om borstvoeding te gaan geven, zien en geeft óók een (meer) positieve borstvoedingservaring. Zoals eerder aangetoond op de Wereld Borstvoeding Week 2008 blijven de Aanmoedigings Cirkels een vitale basis voor moeders om hun baby te voeden én méér. Daarom staan deze ‘cirkels’ tijdens de Wereld Borstvoeding Week 2013 wederom centraal, want ‘Borstvoeding doe je samen!’. In dit artikel lichten we iedere ondersteunende cirkel rondom de borstvoeding gevende moeder kort toe.

Vrouwen in de middelste cirkel

Vrouwen staan in het midden, omdat het wel of niet ondersteunen hen direct beïnvloedt. Vrouwen hebben ook een belangrijke rol bij het veiligstellen van steun en het verstrekken van steun aan anderen.

Familie en sociaal netwerk

Het directe en voortdurende ondersteuningsnetwerk van de moeder bestaat uit echtgenoten/partners/vaders, familie, vrienden, maar ook vanuit de gemeenschap. Steun tijdens de zwangerschap vermindert stress en geeft kracht de moeder tijdens de bevalling en de geboorte. Daarna geeft het de moeder vertrouwen in haar vermogen om borstvoeding te geven, óók na de eerste weken en maanden.
Tijdens de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’ komt de ondersteunende rol van de partner uitgebreid aan bod. De cursus wordt gegevens door de eigen lactatiekundige van IVT kraamzorg

Gezondheidszorg

Borstvoeding kan ondersteund worden door talrijke diensten in de gezondheidszorg. De mogelijkheden variëren van moedervriendelijke prenatale zorg, ondersteuning tijdens de bevalling en postpartum & postnatale zorg die hechting en optimale zuigelingenvoeding vergemakkelijkten. Gezondheidswerkers die getraind zijn in gespreksvaardigheden steunen moeders voor en na de bevalling.
Bij IVT kraamzorg kunt u tijdens de kraamperiode rekenen op gratis lactatiekundig advies door onze eigen lactatiekundige. Maar ook na deze periode kan de lactatiekundige u ondersteunen en begeleiden middels een telefonische intake, spreekuur of huisbezoek.

Werk

Werkende moeders worden geconfronteerd met uitdagingen en hebben steun nodig om te slagen in de combinatie van werken en borstvoeding. De mogelijkheden voor ondersteuning vanuit de werkgever zijn net zo gevarieerd als het werk dat vrouwen doen, maar faciliteren meestal moeder-baby contact, het afkolven van moedermelk en het bewaren daarvan.
Tijdens de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’ wordt eveneens ingegaan op het combineren van werk en het geven van borstvoeding. Onze lactatiekundige voorziet u van praktische tips en adviezen, zodat u met succes de borstvoeding kan continueren.

Overheid en wet

Werkende moeders worden geconfronteerd met uitdagingen en hebben steun nodig om te slagen in het combineren van werk en borstvoeding. De mogelijkheden voor ondersteuning van moeders zijn net zo gevarieerd als het werk dat de vrouwen doen, maar meestal gaat het om t mogelijk maken dat moeder kan voeden, kolven en haar melk kan bewaren.

Reactie op crisis of nood

Deze AanmoedigingsCirkel vertegenwoordigt de behoefte aan ondersteuning als een vrouw zich in een onverwachte en/of ernstige crisissituatie bevindt. Situaties waarin speciale planning en ondersteuning nodig zijn bijvoorbeeld natuurrampen, vluchtelingenkampen, echtscheidingsprocedures, kritieke ziekte van moeder of baby, het wonen in een gebied met een hoge hiv / aids prevalentie.

Bron: www.wereldborstvoedingsweek.nl
Bericht geplaatst op 1 oktober 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie