Menu

Lactatiekundige helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de lactatiekundige van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Lactatiekundige helpt mij op weg

Lactatiekundige

Wat doet een lactatiekundige?

Een lactatiekundige is de expert op het gebied van borstvoeding. Zij begeleidt onze kraamverzorgenden samen met onze borstvoedingcoaches, zodat moeders de meest optimale zorg krijgen rondom borstvoeding.

Welke achtergrond heeft de lactatiekundige?

Om zich specialist in borstvoeding te noemen, volgt de lactatiekundige de opleiding tot lactatiekundige verzorgd door de faculteit Gezondheidszorg van de Hogeschool Utrecht. Deze opleiding wordt afgesloten met een internationaal examen. De lactatiekundige mag zich daarna gecertificeerd lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) noemen. Dit certificaat is steeds vijf jaar geldig. Iedere vijf jaar volgt een recertificering in de vorm van bijscholing of het opnieuw afleggen van het examen. Na tien jaar is het opnieuw afleggen van het examen verplicht. De lactatiekundige is tevens aangesloten bij de Nederlanse Vereniging voor Lactatiekundige (NVL)

Heeft IVT kraamzorg een eigen lactatiekundige in dienst?

Ja, IVT kraamzorg heeft een eigen lactatiekundige in dienst zodat wij u optimaal kunnen ondersteunen bij het geven van borstvoeding.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie