Menu

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

De kraamverzorgende helpt mij op weg

Medicijnen

Mag ik medicijnen gebruiken tijdens de borstvoedingsperiode?

Vaak wordt gedacht dat men moet stoppen met borstvoeding wanneer men medicijnen moet gaan slikken. In veel gevallen is dat echter niet nodig. Wilt u weten of uw medicatie samen gaat met borstvoeding, neem dan contact op met uw behandelend arts of lactatiekundige. Lees ook eens de uitgebreide brochure ‘Zelfzorg tijdens zwangerschap en borstvoeding’ uitgegeven door het KNMP.

Kan ik pijnstillers gebruiken wanneer ik borstvoeding geef?

Pijnstillende middelen, zoals paracetamol en ibuprofen, mogen worden gebruikt wanneer u borstvoeding geeft. Het gebruik van paracetamol geniet de voorkeur wanneer u een pijnstiller wilt gebruiken.
Soms wordt er voor of na de operatie medicatie aangeboden om te slapen, of tegen de pijn, die niet samengaat met borstvoeding. Daarom verdient het de aanbeveling om vooraf aan de anesthesioloog te vertellen dat u borstvoeding geeft en dat u de onderbreking daarvan zo kort mogelijk wenst te houden. Samen kunt u dan kiezen welke medicatie nodig of gewenst is, om de borstvoeding zo min mogelijk te schaden.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie