Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Wist u dat…

de madonnahouding de meest gebruikte voedingshouding is?

Borstvoeding: de beste start!

Voedingsbh

Is een voedingsbh noodzakelijk?

Geeft u borstvoeding dan is het dragen van een speciale voedingsbh niet noodzakelijk, maar wel fijn en praktisch. Bij een voedingsbh kunt u namelijk de cups openmaken, zodat u uw kindje gemakkelijk en discreet kunt voeden. De borst wordt daardoor niet afgeklemd en kan daardoor goed worden geleegd.

Kies ik een voedingsbh met of zonder beugel?

Wanneer u borstvoeding geeft, is het dragen van een bh met beugel in principe geen probleem. Zorg er wel voor dat de borst goed binnen de beugel valt en niet klem zit. Let er bij het passen op dat uw hele borst binnen de beugel valt en dat de bh nergens klemt. Kijk daarbij ook goed naar de zijkant van de borst. Op deze manier voorkomt u verstopte melkkliertjes in de borst. In het servicepunt van IVT kraamzorg vindt u voedingsbh’s van Medela.

Moet ik ’s nachts ook een bh aan?

Hoewel het niet noodzakelijk is om ’s nachts een bh te dragen, kan het in sommige situaties prettig zijn. Draag ’s nachts een bh wanneer u uw borsten wat meer steun wilt geven of wanneer u veel melk lekt, u kunt dan namelijk zoogkompressen gebruiken. Draag ’s nachts in ieder geval een bh zonder beugels en naadjes, want beiden kunnen verstopte melkkliertjes veroorzaken in de borst. In het servicepunt van IVT kraamzorg verkopen we geschikte bh’s om ’s nachts te dragen.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie