Menu

Lactatiekundige helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de lactatiekundige van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Lactatiekundige helpt mij op weg

Ziekte

Ik ben ziek, kan ik doorgaan met voeden?

Wanneer u ziek bent, kun u in de meeste gevallen gewoon doorgaan met het geven van borstvoeding. Uw baby kan er juist bij gebaat zijn, omdat via de moedermelk antistoffen tegen die ziekte die u heeft, worden overgedragen. De meeste ziektes worden echter niet via de moedermelk overgedragen. Loopt de melkproductie wat terug? Leg uw baby dan wat vaker aan. Meestal komt dit vanzelf weer goed.

Mijn kindje is ziek, mag ik hem/ haar nog voeden?

Ja, want wanneer uw kindje ziek is, heeft hij/zij uw melk hard nodig. Door de omgang met uw kindje komt u zelf ook in aanraking met de ziekteverwekker. Uw afweersysteem wordt actief en maakt antistoffen aan die via de moedermelk bij uw kindje terecht komen. Op deze manier ondersteunt u het afweersysteem van uw baby. Is uw kindje erg ziek? Neem dan altijd contact op met de huisarts.

Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie