Menu

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

Borstvoeding doe je samen!

‘Borstvoeding doe je samen’ is dit jaar het thema van de Wereld Borstvoeding Week (30 september t/m 6 oktober 2013). Dagelijkse steun aan de borstvoedende moeder, thuis én in haar omgeving, is namelijk de sleutel tot een succesvolle borstvoedingsperiode.

(onder)steunen borstvoeding essentieel

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week 2008 stonden de zogenaamde Aanmoediging Cirkels centraal. De aanwezigheid van steun vanuit Familie en sociaal netwerk, Gezondheidszorg, Werk, Overheid en wet en Reactie op crisis en nood, hebben niet alleen een positieve invloed op de beslissing om borstvoeding te gaan geven. Het vormt tevens een vitale basis voor moeders om hun baby te voeden.

Partner heeft coachende rol

Steun vanuit de sociale omgeving van de moeder geeft kracht en vertrouwen. In het bijzonder de directe steun van de partner is een belangrijke factor bij het continueren van de borstvoeding, óók na de eerste weken en maanden. Partners zijn dan ook van harte welkom bij de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’ die IVT kraamzorg het hele jaar door organiseert. Tijdens deze cursus wordt o.a. ingegaan op de coachende rol die de partner heeft tijdens de borstvoedingsperiode. Veel partners hebben het gevoel dat zij aan de zijlijn staan. Echter met een goede coach aan de zijde van de moeder wordt de kans op een geslaagde borstvoedingsperiode vele malen groter.

Gratis lactatiekundig advies

Borstvoeding verdient ook steun vanuit de gezondheidszorg. Niet voor niets biedt IVT kraamzorg gratis lactatiekundig advies aan voor haar cliënten tijdens de kraamperiode. Maar ook na deze periode kunnen jonge, borstvoedinggevende moeders bij de lactatiekundige van IVT kraamzorg terecht voor begeleiding en ondersteuning. U kunt de lactatiekundige benaderen voor een telefonisch consult, een spreekuurconsult of een huisbezoek. Tevens biedt IVT kraamzorg ook online advies via deze website Advies Borstvoeding en staat deze maand onze Facebook pagina in het teken van borstvoeding. Samen zorgen we ervoor dat uw borstvoedingsperiode prettig verloopt!

‘Boobytag’ actie

In het kader van het thema ‘Borstvoeding support’ deelt IVT kraamzorg de gehele maand oktober gratis ‘boobytag’ uit aan borstvoedinggevende cliënten, klanten van het servicepunt en deelnemers aan de cursus ‘Borstvoeding, de beste start!’*. Dit handige (geheugen)steuntje maakt het geven van borstvoeding nog wat makkelijker.

*zolang de voorraad strekt

Bericht geplaatst op 30 september 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie