Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

Borstvoeding helpt kind stijgen op sociale ladder

Borstvoeding is niet alleen goed voor de algemene gezondheid van een baby, maar het stimuleert ook het vermogen om later te stijgen op de sociale ladder. Dat toont een nieuwe studie van de University College London (UCL) aan. Bovendien vermindert borstvoeding, volgens de nieuwe studie, ook de kans op neerwaartse mobiliteit.

Sociale klasse

De onderzoekers baseerden hun bevindingen op de veranderingen in de sociale klasse onder 17.419 mensen die geboren zijn in 1958 en 16.771 mensen geboren in 1970.

De onderzoekers vroegen de moeders van de kinderen, toen hun kind vijf of zeven jaar oud was, of ze hun kind borstvoeding hadden gegeven. Ze vergeleken de sociale klasse van de vader toen de kinderen tien of elf jaar oud waren met de sociale klasse van het kind zelf op volwassen leeftijd.

Opwaartse mobiliteit

De onderzoekers ontdekten dat borstvoeding de kans op opwaartse mobiliteit met 24 procent vergroot en de kans op neerwaartse mobiliteit met ongeveer 20 procent verkleint. De wetenschappers hadden andere factoren die de uitkomst konden beïnvloeden meegewogen. Borstgevoede kinderen vertoonden ook minder tekenen van stress.

Borstvoeding

Volgens de onderzoekers biedt borstvoeding een breed scala aan gezondheidsvoordelen op zowel korte als lange termijn. Maar ze merken op dat het moeilijk aan te wijzen is wat nu exact het grootste voordeel voor het kind biedt: de voedingsstoffen in de moedermelk of het huid-op-huid contact en de bijbehorende binding tijdens het geven van borstvoeding.

“Misschien is het de combinatie van fysiek contact en de meest geschikte voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei en ontwikkeling van de hersenen,” zegt één van de onderzoekers.

Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Archives of Disease in Childhood.

Bron: www.nu.nl
Bericht geplaatst op 27 juni 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie