Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Britse moeders krijgen geld voor borstvoeding

Britse moeders die hun baby het eerste half jaar borstvoeding geven, kunnen daarvoor 200 pond (238 euro) in bonnen krijgen. Dat meldt de BBC dinsdag.

In gebieden waar het percentage moeders dat hun kind zelf voedt het laagst is, begint het komende half jaar een proef om hen op die manier over te halen. Als dat succesvol blijkt, wordt de methode volgend jaar landelijk ingevoerd. De proef begint in delen van Sheffield en Chesterfield, waar slechts een kwart van de moeders kiest voor borstvoeding. Landelijk is dat 55 procent.

Om de 200 pond in bonnen te verdienen, moeten de vrouwen het halve jaar volmaken. Wie de eerste zes weken zelf voedt, verdient 120 pond in bonnen, die inwisselbaar zijn in supermarkten en kledingwinkels. Verloskundigen en gezondheidswerkers moeten controleren of de vrouwen zich aan de afspraak houden. Verschillende onderzoeken tonen aan dat het krijgen van borstvoeding bijdraagt aan het opbouwen van de weerstand van een baby.

Volgens de BBC is het geven van geld als het gaat om gezondheidskwesties niet nieuw. Eerder beloonde de overheid het al om niet te gaan roken en om af te vallen.

Bron: www.nu.nl
Bericht geplaatst op 13 november 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie