Menu

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Cliënten geven IVT kraamzorg een 8.6!

Op 12 januari jl. werden de resultaten van het cliënttevredenheidsonderzoek 2011 gepresenteerd. Onze cliënten beoordeelden de kraamzorg van IVT met een gemiddeld cijfer van een 8.6! We kunnen trots zijn op deze mooie waardering.

Zorg moeder en kind

Cliënten kenden met name een hoge score toe aan de zorg voor moeder en kind. Ruim 99% was tevreden tot zeer tevreden. De kraamverzorgenden werden vooral goed beoordeeld op het gebied van deskundigheid, vriendelijkheid en behulpzaamheid.

Begeleiding en borstvoeding

Borstvoeding staat bij IVT kraamzorg hoog in het vaandel. Cliënten zijn erg te spreken over de informatie en begeleiding die zij krijgen vanuit IVT kraamzorg rondom het geven van borstvoeding. Kraamverzorgenden geven goede ondersteuning bij het slagen van de borstvoeding en namen de tijd om praktische tips te geven en eventuele problemen te verhelpen. Mochten zich tijdens de kraamperiode onverhoopt problemen voordoen met de borstvoeding, dan werd de lactatiekundige van IVT kraamzorg direct ingeschakeld. Wel zo’n fijn gevoel vonden onze cliënten.

Zorg op maat

We zijn erg blij met deze mooie score! Uiteraard gebruiken we de resultaten van het onderzoek ook om te kijken of we door kleine veranderingen onze zorg nog beter op de wensen en behoeften van onze cliënten kunnen aansluiten.

Het cliënttevredenheidsonderzoek, ook wel CQI-meting genoemd, is sinds 2010 verplicht voor iedere kraamzorgorganisatie. Iedere cliënt krijgt na afloop een uitnodiging om de enquête in te vullen. Het is een onafhankelijk onderzoek dat de kwaliteit van de zorg zichtbaar maakt en geeft weer hoe de cliënt de zorg ervaart. In 2011 heeft IVT kraamzorg het cliënttevredenheidsonderzoek laten uitvoeren door XS2quality in Goes.

Bericht geplaatst op 29 mei 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie