Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Deense vrouwen geven borstvoeding als protest

In Kopenhagen hebben honderden moeders hun kind borstvoeding gegeven op het plein voor het stadhuis. Ze willen daarmee benadrukken dat het voeden van een kind een natuurlijk gegeven is. Aanleiding was een besluit van de Raad van Gelijke Behandeling in Denemarken dat de horeca borstvoedende moeders mag weigeren.

Zo’n 300 tot 400 moeders deden mee. Het motto van de bijeenkomst was ‘Het zijn maar borsten’.

Walgelijk

Het protest was georganiseerd door een vrouw die commentaar had gekregen toen ze in een café haar kind voedde. Andere cafégangers noemden dat walgelijk. Met name jonge meisjes zouden kritiek hebben.

In Scandinavische landen wordt borstvoeding sterk gepromoot. Vrouwen in Denemarken krijgen het advies hun kind een half jaar zelf te voeden.

In het algemeen wordt borstvoeding in het openbaar ook geaccepteerd. Weinig deelnemers aan de bijeenkomst zeiden dat ze in horeca-gelegenheden zelf commentaar hadden gehad.

Bron: NOS
Bericht geplaatst op 21 juni 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie