Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

Gezond gewicht door borstvoeding

Borstvoeding kan vrouwen helpen om overgewicht op latere leeftijd te voorkomen. Het geven van borstvoeding is niet alleen goed voor baby’s, maar ook voor moeders.

Dit blijkt uit onderzoek door de Oxford University onder 740.000 vrouwen van gemiddeld 57 jaar. Omgerekend staat iedere zes maanden borstvoeding gelijk aan ongeveer een kilo gewichtsverlies en een daling van 1 procent in het BMI, meldt Daily Mail. Borstvoeding geven vergt namelijk veel energie, borstvoedende moeders verbranden dagelijks zo’n 500 calorieën meer dan normaal, vergelijkbaar met een sessie in de sportschool.

Overgewicht na zwangerschap

Het onderzoek wijst uit dat het vele moeders niet lukt om overtollige kilo’s weer kwijt te raken na de geboorte. Na iedere zwangerschap komt er meer gewicht bij en worden vrouwen geleidelijk aan dikker. Moeders die hier geen of amper last van hebben, zijn veelal vrouwen die hun kinderen borstvoeding gaven. Zij zeggen bovendien minder moeite te hebben met het behouden van een gezond gewicht.

Voordelen borstvoeden

‘Zwangere vrouwen moeten op de hoogte zijn over alle informatie omtrent de voordelen van borstvoeding,’ aldus hoofdonderzoeker Kirsty Bobrow. Professor Dame Valerie Beral vult aan: ‘een BMI-verlaging van 1 procent lijkt misschien weinig, maar alleen al in het Verenigd Koninkrijk betekent dit ongeveer 10.000 minder vroegtijdige sterfgevallen door ziekten die gekoppeld worden aan zwaarlijvigheid’.

 

Bericht geplaatst op 13 juli 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie