Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

Hongerige baby’s ruiken moedermelk

Niet alleen volwassenen kunnen de geur van lekker eten moeilijk weerstaan. Ook baby’s ruiken hun voedsel. Piepkleine klieren in de borst produceren een vloeistof die baby’s onweerstaanbaar vinden ruiken.

Onderzoekers telden het aantal klieren op de tepels bij 121 moeders, 3 dagen na de geboorte van hun kind. Daarna bekeken ze hoe goed de baby’s dronken en hoeveel hun gewicht toenam. Ook noteerden ze wanneer de vrouwen melk gingen produceren in plaats van colostrum, de gele ‘supermelk’ die direct na de geboorte aangemaakt wordt.

Klieren

Vrouwen met meer dan negen klieren per borst produceerden eerder melk. Hun baby’s groeiden sneller. De klieren zijn zichtbaar als kleine bobbels rond de tepel.

Hulp natuur

Het effect is vooral zichtbaar bij vrouwen voor het eerst moeder worden. Hun baby’s dronken ook vaker. Het eerste kind vertrouwt waarschijnlijk meer op de hulp van de natuur bij de borstvoeding, omdat hun moeders minder ervaren zijn.

Toepassing

De geur kan gebruikt worden om te vroeg geboren baby’s die sondevoeding krijgen te leren hoe ze bij hun moeder moeten drinken. Met de geur zouden hun mondspieren getraind kunnen worden. “Het kan baby’s voorbereiden op de overstap van sondevoeding naar flesvoedig of moedermelk.”, zegt onderzoeker Benoist Schaal.

Bericht geplaatst op 29 mei 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie