Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Koffie houdt baby niet wakker

Moeders die veel koffie drinken en borstvoeding geven, houden hun kind daarmee niet wakker.

Dat publiceren onderzoekers van de Federal University of Pelotas in Brazilië in het tijdschrift Pediatrics. Een hoge cafeïneconsumptie bij de moeders verhoogt het aantal keren dat een baby (3 maanden) ’s nachts wakker wordt niet. De onderzoekers interviewden alle moeders uit Pelotas in 2004, net na de bevalling en drie maanden na de geboorte. Bij 885 (van de 4231) kinderen werd ook het slaappatroon gedurende 15 dagen bijgehouden.

Zwangerschap

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat 20 procent van de moeders veel cafeïne (meer dan 300 milligram per dag) gebruikte tijdens de zwangerschap en 14,3 procent deed dit drie maanden na de bevalling. De baby’s leken iets vaker wakker te worden als de moeder zowel tijdens als na de zwangerschap veel cafeïne consumeerde. Dit verschil was echter niet significant. “Cafeïneconsumptie tijdens en na de zwangerschap lijkt geen invloed te hebben op het slaappatroon van de kinderen als zij drie maanden oud zijn”, concluderen de onderzoekers.

Bericht geplaatst op 29 mei 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie