Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

Ontwerpersduo maakt babyschoen van moedermelk

In Groot-Brittannië is er een hype ontstaan rondom het hergebruik van moedermelk. Eerder zagen ijsjes gemaakt van moedermelk het levenslicht, vervolgens kwamen er juwelen. Nu heeft een ontwerpersduo babyschoenen gemaakt van moedermelk.

Ontwerpers Tanya Dean en Nick Gant hebben, met behulp van gedoneerde moedermelk aan de Universiteit van Brighton in East Sussex, de babyschoenen ontworpen. Dit om aandacht te besteden aan World Breast Milk Donation Day die aankomende zondag plaatsvindt.

Bewustwording

“Afvalmateriaal zoals moedermelk weggooien omdat het niet anders gebruikt kan worden, maar dat wel een persoonlijke geschiedenis heeft, is zonde. Door er iets nieuws van te maken krijgt het product meer betekenis en waarde”, aldus Dean en Gant tegen Daily Mail.

“Het doel is om het belang van moedermelkdonatie te markeren en mensen in het reproductieproces van zogenaamd ‘afval’ uit te dagen.”

Frituurvet

Het duo heeft al meerdere bijzondere recycle-ontwerpen op hun naam staan. Zo ontwierpen ze kinderslippers van hondenhaar, slippers van gevonden plastic en herenschoenen van kurk. Momenteel leggen Dean en Gant de hand aan een gymp welke gemaakt is van frituurvet.

Eerder werkten ze voor merken als Absolut Vodka en Vivienne Westwood. De babyschoenen zijn niet draagbaar en ook niet te koop.

Bron: www.nu.nl
Bericht geplaatst op 17 mei 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie