Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Proef moedermelkbank van start

Het gaat om een studie waarbij medici proberen te achterhalen of te vroeg geboren baby’s zich beter en gezonder ontwikkelen, als ze moedermelk krijgen. De zuigelingen krijgen melk van de bank, als hun eigen moeder geen borstvoeding heeft.

Het gaat om een onderzoek van 2 jaar. Er zijn veel aanwijzigingen dat de moedermelk beter is voor de kinderen. Als dat inderdaad zo bljkt te zijn, kunnen alle prematuur geboren baby’s met een geboortegewicht lager dan 1500 gram in aanmerking komen voor de moedermelk van de bank.

Het ziekenhuis is het afgelopen voorjaar begonnen met het inzamelen van moedermelk. Sanquin Bloedvoorziening keurt de melk op veiligheid. Naar schatting 400 baby’s worden de komende twee jaar getest. De afdelingen neonatologie van het Amsterdamse AMC, Erasmus MC, UMC Radbout en UMC Groningen zijn ook bij het project betrokken. De kinderen kunnen ook daar gebruikmaken van de melkbank.

De gedacht is dat de te vroeg geboren kinderen minder vaak darmontsteking en minder infecties hebben als ze moedermelk krijgen. Ook zouden ze minder in het ziekenhuis te hoeven worden opgenomen.

Bericht geplaatst op 29 mei 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie