Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Social media

Volg en ‘like’ IVT kraamzorg op InstagramTwitter en Facebook!

Record: vrouw doneert 4.000 flesjes moedermelk

De 36-jarige Amelia Boomker heeft heel wat vroeggeborenen gelukkig gemaakt. De moeder van vier spruiten doneerde sinds 2008 bijna 500 liter moedermelk, oftewel 4.000 flesjes, wat haar meteen ook een plaatsje oplevert in het Guinness Book of Records.

Geen van haar vier zoontjes mocht lang borstvoeding krijgen, dus besloot Amelia haar moedermelk te doneren aan de Indiana Mothers’ Milk Bank. Ze kolfde na iedere bevalling dagelijks acht tot tien keer af en kon zo in totaal al een indrukwekkende 482,6 liter afstaan aan het goede doel. Dat is goed voor zo’n 4.000 flesjes.

De gedoneerde moedermelk wordt ingezet om te vroeg geboren baby’tjes te voeden die geen poedermelk kunnen verdragen. ‘Ik hoop dat mijn record nog vaak verpulverd wordt, want dat betekent dat meer mensen doneren’, stelt Boomker.

Bron: www.ad.nl
Bericht geplaatst op 1 april 2014
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie