Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Symposium Borstvoeding zorgt voor één lijn

Tijdens de Wereld Borstvoedings Week organiseerde de Werkgroep Promotie Borstvoeding regio ’s-Hertogenbosch (o.a. IVT kraamzorg) het symposium ‘Borstvoeding, samen beter!’ in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ruim 270 professionals die begeleiding en ondersteuning van borstvoeding geven (o.a. alle kraamverzorgenden van IVT), maakten op 4 en 8 oktober jl. kennis met de nieuwe landelijke richtlijn borstvoeding. De workshops lichtten verschillende aspecten van het borstvoedingsbeleid uit. Een mooi moment voor de professionals uit de keten om kennis en ervaringen uit te wisselen.

Multidisciplinaire richtlijn borstvoeding

De nieuwe multidisciplinaire richtlijn Borstvoeding doet praktische aanbevelingen om vrouwen uniform te adviseren bij borstvoeding en eventuele problemen hierbij. Bij de begeleiding en ondersteuning van borstvoeding zijn veel verschillende zorgaanbieders betrokken zoals verloskundigen, huisartsen en kraamverzorgenden. Gebleken is dat zorgverleners tegenstrijdige informatie en ondersteuning bieden. Dit leidt tot verwarring, minder zelfvertrouwen en uiteindelijk tot verschillen in succespercentages en belevingen van de borstvoedingsperiode onder moeders.

Meer informatie leest u in het document multidisciplinaire richtlijn borstvoeding.

 

Bericht geplaatst op 9 oktober 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie