Menu

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Vitamines en gezond eten bij borstvoeding

Vitamines en gezond eten als je borstvoeding geeft

Borstvoeding geven kost energie. Eet daarom voldoende gezonde producten. Je baby heeft, als hij borstvoeding krijgt, extra vitamine K en D nodig. Als je borstvoeding geeft is het extra belangrijk om op je eigen voeding en vitamines te letten. Juist omdat je baby alles binnenkrijgt wat jij binnenkrijgt, went hij onbewust al aan een aantal verschillende smaken.

Vitamine K en D voor je baby

Als je zelf borstvoeding geeft, moet je je baby extra druppeltjes vitamine K en D geven. De verloskundige geeft je baby meteen na de geboorte vitamine K, voldoende voor een week. Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling en vitamine D zorgt voor stevige botten.

Je eigen voeding als je borstvoeding geeft

Borstvoeding geven kost veel energie. Daarbij komt dat je baby letterlijk via jou eet. Het is dus belangrijk zelf goed op je voeding te letten zolang je borstvoeding geeft. Je baby onttrekt calcium en eiwitten aan je lichaam. Drink daarom dagelijks melk of karnemelk , deze zuiveldranken bevatten zowel calcium als eiwitten. Extra fruit en groente op je dagelijkse menu is lekker en verstandig. Je zult merken dat je extra trek hebt. Verdeel de maaltijden wat beter over de dag en neem een extra volkoren boterham, dat geeft energie. Heb je veel dorst? Drink dan water. Gezond eten is altijd belangrijk, maar als je borstvoeding aan je baby geeft, kun je wat extra aandacht besteden aan je eigen eetpatroon.

Bron: Oei ik groei
Bericht geplaatst op 3 april 2013
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie