Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Vrouwen redden babyaapje met borstvoeding

Kersverse Braziliaanse moeders hebben het leven van een babyaapje gered door borstvoeding te doneren. Het beestje werd een paar dagen na zijn geboorte verstoten door zijn moeder en dreigde daardoor niet de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en te sterven.

De borstmelk van vrouwen vertoont qua samenstelling de meeste biologische overeenkomsten met wat het voedsel dat het aapje normaal gesproken van zijn moeder zou krijgen. De Braziliaanse dierentuin waarin het beestje verblijft plaatste daarom een oproep waarin moeders gevraagd werden om melk te doneren.

Dankzij tientallen moeders is het prille leven van het jonge aapje gered. Zijn verzorgers hopen binnen afzienbare tijd op ander voedsel over te schakelen.

Bekijk een video van het aapje

 

 

Bron: Telegraaf
Bericht geplaatst op 22 januari 2014
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie