Menu

Borstvoeding: de beste start!

De lactatiekundigen van IVT kraamzorg begeleiden en ondersteunen u bij het geven van borstvoeding, zodat u kunt terugkijken op een geslaagde borstvoedingsperiode!

De kraamverzorgende helpt mij op weg

“Na opstartproblemen, was ik wat onzeker over het geven van borstvoeding. Door de tips van de kraamverzorgende en op advies van borstvoedingcoaches van IVT kraamzorg drinkt mijn dochter nu uitstekend. Ze groeit als kool!”

Next

Borstvoeding, ja of nee?

Twijfelt u nog aan de keuze voor borstvoeding? Meld u aan voor de cursus ‘Borstvoeding, de beste start’.

Wereld Borstvoeding Week

Tijdens de Wereld Borstvoeding Week (28 september t/m 3 oktober) wordt wereldwijd aandacht geschonken aan het belang van borstvoeding. Dit jaar is het thema stap voor stap. Het is niet altijd vanzelfsprekend dat het geven van borstvoeding meteen goed gaat. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. De werkgroep promotie borstvoeding regio ’s-Hertogenbosch probeert tijdens deze week de aandacht voor borstvoeding te vergroten. Deze werkgroep is een samenwerkingsverband tussen Jeroen Bosch Ziekenhuis, IVT kraamzorg, Vivent Kraamzorg en Jeugdgezondheidszorg, Kring van verloskundigen ’s-Hertogenbosch, District Huisartsen Vereniging Noord-Brabant Noordoost,de Vereniging Borstvoeding Natuurlijk en het Borstvoedingcentrum Den Bosch.

Voor het slagen van een fijne borstvoedingsperiode gaat alles stap voor stap. Een goede begeleiding kan een doorslaggevende rol spelen bij het al dan niet slagen van de borstvoeding. Er zijn tal van mogelijkheden om je goed voor te bereiden. Er zijn borstvoedingscursussen,(een aantal van bovengenoemde organisaties geven deze informatieavonden) boeken en tijdschriften over borstvoeding en uiteraard kun je met vragen ook terecht bij je verloskundige, kraamverzorgende,consultatieburo of huisarts. De WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) en Unicef (het kinderfonds van de Verenigde Naties) hebben tien vuistregels opgesteld voor het welslagen van borstvoeding. Deze vuistregels kunnen als een belangrijke leidraad dienen voor de ontwikkeling van een optimale moeder- en kindzorg, waarbij alle moeders optimale begeleiding krijgen bij het geven van borstvoeding. Kijk op: http://www.zorgvoorborstvoeding.nl voor deze tien vuistregels.

Stap voor stap op weg naar een periode waarin het geven van borstvoeding en het begeleiden hiervan centraal staan voor een mooie beleving.

Bericht geplaatst op 27 mei 2012
Ga naar desktopversie Ga naar mobiele versie